latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 21/04/2019
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

3. marta 2020. godine držana je 32. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2019. i plan rada za 2020. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Milovanu Živkoviću, dipl. maš. inž.


Promotivni seminar

Beogradu je 19. aprila u Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) uspešno predstavljena novootvorena Škola za praksu upravljanja ljudima u organizaciji

Promocija je bila interaktivnog karaktera i veoma korisna za autoku programa prof. dr Dobrilu Vujić, prisutne trenere ove Škole i sve učesnike.

Uvodno izlaganje imao je dr Milovan Živković, dipl. inž., potpredsednik Upranvog odbora SMEITS-a.

Dr Milovan Živković, (desno)

Istakao je potrebu interdisciplinarne saradnje na planu razvoja potencijala radne snage u Srbiji. Psiholozima i stručnjacima srodnih zanimanja bilo je veoma interesantno da čuju šta o upravljanju i razvoju ljudskih resursa misli mašinski inženjer, stručnjak iz branše iz koje se najčešće regrutuju rukovodioci.

Primera radi, dr Živković je naveo poznatu činjenicu da su naši stručnjaci traženi i da recimo, Slovenci traže gotove inženjere. Po rečima prof. dr Dobrile Vujić u aktuelnim uslovima poslovanja, gotov inženjer je onaj kojima stručne kompetencije stečene na akademskim studijama i u praksi, ali i dodatne veštine neophodne za obavljanje posla u celini. To su: upravljanje projektima, veštine rešavanja problema, timski rad, komunikacione veštine, ...

To su veštine koje polaznici mogu sticati u ovoj Školi.

Učesnici promotivnog seminara

Poseban doprinos i podršku programima Škole dao je g. Zoran Andrejević, direktor firme IGUMANOV, iznoseći svoje praktično iskustvo u radu sa mladima na različitim projektima u oblasti energetske efikasnosti. Njegova iskustva su dragocena i potpuno potvrđuju činjenicu da imamo mlade sa izraženim potencijalima koji samo traže šansu da dođu do izražaja. Svojim entuzijazmom i iskustvom on je stvorio i stvara ambijent u kome kreativnost i sposobnosti mladih dolaze do izražaja. Dragoceni učesnik svake naše buduće radionice posvećene inovativnosti.

 

 

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH